niedziela, 12 sierpnia 2012

-30-

Jak Wam mija sierpień? Po fali upałów nastąpiła drastyczna zmiana, cały czas pada.. Dlatego, by było Wam lżej na duszy, a jak wiadomo - przez żołądek do serca - chcemy zaprezentować Wam pyszne i szybkie danie :) :


1. Jedyne czego potrzebujesz to parówka, ciasto francuskie i ser (opcjonalnie może być też boczek)



2. Dzielimy ciasto na części, tyle ile chcecie zrobić tych kiełbasianych pierogów :P


3. Bierzemy naszą parówkę..


4. I ustawiamy na cieście.


5. Wcześniej owijamy są w ser, boczek, co tam wolicie :)


6. Pakujemy "produkt" w ciasto francuskie i ...



7. Wrzucamy do piekarnika  na mniej więcej 15 minut, aż ciasto się wysuszy :)



8. Tadaaaam, można konsumować ! :)



Btw, to już nasza 30. notka! Bardzo się cieszymy, że jesteście z nami tak długo :) Dziękujemy za wszystkie miłe komentarze i odwiedziny. Z tej okazji mamy dla Was zdjęcia z wieczoru u naszej E














całuski :)

11 komentarzy:

  1. zachecam do dodania do znajomych :>

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię takie, ale ja robię małe :)
    Jak mija sierpień? Tak sobie, pogoda deszczowa i wgl.. :(

    OdpowiedzUsuń
  3. jeszcze takich nie robiłam, ale wygląda to smacznie i ciekawie ;) a co najważniejsze mały nakład pracy ;d

    OdpowiedzUsuń
  4. Niezły przepis zdecydowanie wolę wersję z serem :D

    OdpowiedzUsuń
  5. ale jesteście śliczne:) i pysznosci na stole!

    OdpowiedzUsuń
  6. mhm, to jest pyszne :)

    zapraszam do siebie ♥

    OdpowiedzUsuń
  7. ciasta francuskiego pod ręką nie mam, parówek w sumie też nie... ale mam frankfurterki i myślę że mi starczą na kolację, bo aż głodna się zrobiłam :P

    OdpowiedzUsuń
  8. uwielbiam roztopiony ser..! ;)
    _____________________________________
    http://joeced.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  9. polecam pierogi z tuńczykiem z ciasta francuskiego. :)

    ja również robię takie parówki. pycha <3

    OdpowiedzUsuń