Jak Wam mija sierpień? Po fali upałów nastąpiła drastyczna zmiana, cały czas pada.. Dlatego, by było Wam lżej na duszy, a jak wiadomo - przez żołądek do serca - chcemy zaprezentować Wam pyszne i szybkie danie :) :
1. Jedyne czego potrzebujesz to parówka, ciasto francuskie i ser (opcjonalnie może być też boczek)
2. Dzielimy ciasto na części, tyle ile chcecie zrobić tych kiełbasianych pierogów :P
3. Bierzemy naszą parówkę..
4. I ustawiamy na cieście.
5. Wcześniej owijamy są w ser, boczek, co tam wolicie :)
6. Pakujemy "produkt" w ciasto francuskie i ...
7. Wrzucamy do piekarnika na mniej więcej 15 minut, aż ciasto się wysuszy :)
8. Tadaaaam, można konsumować ! :)
Btw, to już nasza 30. notka! Bardzo się cieszymy, że jesteście z nami tak długo :) Dziękujemy za wszystkie miłe komentarze i odwiedziny. Z tej okazji mamy dla Was zdjęcia z wieczoru u naszej E.
całuski :)
fajny ,szybki przepis :)
OdpowiedzUsuńzachecam do dodania do znajomych :>
OdpowiedzUsuńLubię takie, ale ja robię małe :)
OdpowiedzUsuńJak mija sierpień? Tak sobie, pogoda deszczowa i wgl.. :(
jeszcze takich nie robiłam, ale wygląda to smacznie i ciekawie ;) a co najważniejsze mały nakład pracy ;d
OdpowiedzUsuńNiezły przepis zdecydowanie wolę wersję z serem :D
OdpowiedzUsuńale jesteście śliczne:) i pysznosci na stole!
OdpowiedzUsuńmhm, to jest pyszne :)
OdpowiedzUsuńzapraszam do siebie ♥
mniam. ;)
OdpowiedzUsuńciasta francuskiego pod ręką nie mam, parówek w sumie też nie... ale mam frankfurterki i myślę że mi starczą na kolację, bo aż głodna się zrobiłam :P
OdpowiedzUsuńuwielbiam roztopiony ser..! ;)
OdpowiedzUsuń_____________________________________
http://joeced.blogspot.com/
polecam pierogi z tuńczykiem z ciasta francuskiego. :)
OdpowiedzUsuńja również robię takie parówki. pycha <3